Cloudiofobie: De Cloud Symptomen

De cloud en de fobie daarvoor

Wij mensen zijn eigenlijk hele typische wezens. Aan de ene kant hebben we onze logische vermogens waarmee we elk probleem aan kunnen pakken. Aan de andere kant hebben we weer een hoop emoties en psychische stoornissen die ons dagelijks leven grondig kunnen ontwrichten. Ons logisch vermogen zegt ons bijvoorbeeld dat het gebruik van de Cloud ongekende mogelijkheden biedt terwijl onze emoties er alles aan zullen doen om het gebruik van CloudServices te ondermijnen.

Argumenten zoals “Kan ik mijn bestanden wel veilig opslaan?”, “Wat als het mobiele Internet wegvalt?” en “Kunnen cybercriminelen mijn bestanden stelen?” zijn veel voorkomende obstakels die de adoptie van de Cloud in ons dagelijks leven in de weg staan.

Xenocloudiofobie

Één van de meest bekende angsten die wij mensen regelmatig aan het grote publiek trachten te tonen, is de angst voor nieuwe ideeën en onbekende dingen. Zodra wij met iets nieuws of onbekends worden geconfronteerd raken we in paniek en verzinnen we alle mogelijke smoesjes om dit nieuwe onbekende te vermijden. En laat de Cloud nu precies vol staan met nieuwe en onbekende dingen! Maar gelukkig zijn er ook veel bekende dingen, zoals bijvoorbeeld Office 365 en Skype, in de Cloud te vinden waarmee we de mensen met angst voor het onbekende dan weer gerust kunnen stellen. Blijf daarom vooral gebruik maken van reeds bekende Cloud services en maak af en toe een uitstapje naar een nieuwe Cloud applicatie. Bevalt deze nieuwe applicatie niet, dan sluit je deze op elk gewenst moment gewoon af!

Ataxocloudiofobie

Aan de andere kant heb je dan ook weer mensen die een fobie of angst hebben voor wanorde. Juist omdat er zoveel applicaties en gegevens in de Cloud genesteld zijn moet er een bepaalde structuur zijn om al die applicaties en gegevens weer terug te kunnen vinden. Met andere woorden: De Cloud moet het toonbeeld zijn van orde en reinheid! Het is voor mensen met een angst voor wanorde dus raadzaam om zoveel mogelijk gebruik te maken van Cloud services!

Acousticocloudiofobie

Voor mensen waarvan het dagelijkse leven ontwricht wordt door hun angst voor geluid heeft de Cloud talloze mogelijkheden. Natuurlijk staat de Cloud vol met een enorme collectie aan muziekbestanden, maar daarnaast kan je ook heel veel plaatjes vinden waar geen geluid aan gekoppeld is. Maar natuurlijk kan je ook gewoon het geluid van jouw computer, tablet of smartphone uitzetten zodat je, net als in de jaren ‘20 kan genieten van de “stomme” film. Lang leve de ondertiteling!

Tachocloudiofobie

De Cloud zal veel problemen veroorzaken voor mensen die een angst hebben voor (hoge) snelheden. Vooral omdat onze infrastructuur, van zowel het vaste als het mobiele netwerk, razendsnel is geworden, zullen deze mensen baden in het angstzweet wanneer zij een bestand willen gaan downloaden. En het wordt nog erger als je je bedenkt dat je via de Cloud binnen een fractie van een seconde de wereld rond gaat! Natuurlijk kan je gebruik maken van veiligheidsriemen die je aan de bank of bureaustoel hebt bevestigd of kan je een abonnement nemen bij een provider die nog een lekker traag en ouderwets kopernetwerk heeft. Maar beter is om de tijd te nemen en de Cloud in jouw eigen tempo te verkennen.

Apeirocloudiofobie

Je hebt natuurlijk mensen die zich het veiligst voelen binnen vier muurtjes. Zij lijden onder de angst voor oneindigheid. En juist de Cloud lijkt in alle dimensies oneindig te zijn. Elke dag worden er terabytes aan informatie en applicaties aan de Cloud toegevoegd waardoor deze met een enorm tempo blijft groeien, het oneindige tegemoet! Gelukkig heb je de mogelijkheid om jouw eigen online omgeving vorm te geven. Jij bent degene die bepaalt welke applicaties je standaard op jouw bureaublad hebt staan en welke gegevens je in de Cloud (Zoals Google Drive, Microsoft OneDrive, Dropbox en iCloud) bewaard. Dus wees gerust, creëer jouw eigen vier virtuele muurtjes online en blijf vooral gebruik maken van de jou bekende Cloud services.

Athazagoracloudiofobie

Voor de angst om vergeten of genegeerd te worden biedt de Cloud natuurlijk uitkomst. Je hebt talloze sociale media die gebruik maken van CloudServices. Zo kan je, als je het goed organiseert, alle sociale media volstoppen met gegevens en andere media die aantonen dat jij als persoon bestaat. Stel je eens voor dat over 100 jaar iemand de oude en oubollige Facebook pagina van jou per ongeluk opent. Met behulp van de gegevens, de afbeeldingen en de filmpjes kunnen ze jouw leven reconstrueren waardoor jij de ster van de toekomst bent! Dus maak vaart met het vullen van jouw Facebookpagina voordat je het zelf vergeet!

Gnosio cloudiofobie

Ten slotte hebben we natuurlijk de groep mensen die een angst voor kennis hebben. Tegen hen zou ik bijna zeggen: “Ga de politiek in!”. Maar beter is het om gebruik te maken van de verschillende CloudServices zodat je de beschikking hebt over alle kennis die voorhanden is. En het mooie is dat deze kennis in de Cloud blijft staan en dus op gepaste afstand blijft van jouw persoon. Wanneer het nodig is open je de webbrowser op je smartphone, tablet of computer en verkondig je gewoon, zonder na te denken, de informatie die op jouw scherm staat. Deze kennis is tijdelijk, je wordt er niet mee besmet en zodra je klaar bent sluit je gewoonweg jouw webbrowser. Niets om bang voor te worden dus!

De Cloud

Het lijkt er bijna op dat de Cloud een remedie biedt voor alle denkbare angsten waar mensen onder te lijden hebben. Of je nu een angst hebt voor het onbekende of een angst om vergeten te worden, door gebruik te maken van de juiste Cloud services kan je jouw leven verrijken zonder dat je regelmatig met je angsten wordt geconfronteerd. Je kan naar eigen inzicht jouw eigen online omgeving inrichten waardoor je een ideaal uitgangspunt hebt. Het is verstandig om te starten met de applicaties waar je bekend mee bent terwijl je in de “stille” uurtjes langzaam de nieuwe applicaties gaat verkennen. Belangrijk is dat je alles in jouw eigen tempo doet en dat je niet als een bezetene allerlei applicaties gaat downloaden. Neem de tijd en voor je het weet is de Cloud jouw eigen bureaublad!

ICT AutomatiseringMeer info over ICT Waarborg

[CONTACT_FORM_TO_EMAIL id=”4″]

 

You may also like...